bt01bebt02bebt03bebt04be

Lacanche

Se connecter

Nogagebakje

Nogagebakje

Hak de amandelen met de mixer.
Scheid het eigeel van het eiwit.

BEREIDING NOGADEEG

  1. Meng de gehakte amandelen met de suiker.
  2. Klop het eiwit stijf.
  3. Meng alles voorzichtig.
  4. Doe het mengsel in beboterde bakvormpjes (12 vormpjes van 6 cm diameter) en zet in de oven (voorverwarmd op 200°). Laat 10 min. bakken. RESERVEER

BEREIDING VAN DE GANACHE

  1. Kook de room.
  2. Voeg beetje bij beetje de in stukjes gehakte chocolade toe. Zet het vuur lager en roer.
  3. Neem de kookpot van het vuur en ga verder met kloppen om een homogene massa te verkrijgen. Laat afkoelen.

MAKEN VAN DE GEBAKJES

  1. Wanneer ze zijn afgekoeld, neem  ze uit de vorm en bestrijk 6 ervan met een laag ganache.
  2. Leg op elk gebakje een ander gebakje en spuit met een spuitzakje toefjes ganache erop.


BEREIDING NOGA

  1. Maak in een kookpot een caramel (suiker en 1 lepel water). Zodra deze een mooie blonde kleur heeft, de amandelen toevoegen.
  2. Roer goed en giet de noga op een voorheen ingeoliede marmeren plank en rol uit met een deegrol.
  3. Snij de noga in driehoeken en decoreer elk gebakje ermee.

INGREDIËNTEN 

(voor 6 gebakjes)

1. Gebakjesdeeg

  • 90 gr poedersuiker
  • 90 gr gehakte amandelen
  • 3 eiwitten
  • 20 gr boter

2. Ganache

  • 80 gr zwarte chocolade
  • 50 gr dikke room

3. Noga

  • 75 gr suiker
  • 50 gr gehakte amandelen
  • 1 soeplepel water
  • 2 soeplepels olie

KEUKENGEREI 

  • 12 kleine bakvormen - diameter 6 cm
  • 1 kom
  • 1 kleine koperen kookpot
  • 1 mechanische klopper
  • 1 mixer
  • 1 slakom
  • 1 spuitzak
  • 1 deegrol
  • 1marmeren plaat
  • 1 groot, plat mes
  • 1 lange inox lepel