
Doe het meel in een kom met een snuifje zout, voeg het water toe, daarna de zachtgemaakte boter.
- Bewerk het deeg met een houten lepel, daarna met de hand om het soepel te maken
 - Bak de ajuinen in de boter. Als ze glazig zijn en lichtjes gekaramelliseerd, RESERVEER
 - Laat het gerookte spek in kokend water blancheren. RESERVEER
 - Plaats het deeg in een geoliede bakvorm van 28 cm diam. met hoge boord, bedek goed de randen.
VERWARM DE OVEN VOOR OP 200°. - Bestrijk de randen met eigeel;
PRIK MET EEN VORK EEN AANTAL KEREN IN DE TAARTBODEM EN ZET 10 MINUTEN IN DE OVEN. - Bedek de voorgebakken taartbodem met de uien en het spek.
 - Hak de kruiden fijn en strooi ze over de repen spek.
 - Meng de eieren met de room en giet het mengsel op de bereiding.
 - Zet in de oven (baktijd 25 min op 200°, dan 20 min op 220°).
 


INGREDIËNTEN
HET DEEG
- 200 gr meel
 - 100 gr boter
 - 4 soeplepels water
 - 1 snuifje zout
 - 1 eigeel
 
HET BELEGSEL
- 6 dunne sneden gerookt spek
 - 3 fijn gesneden uien
 - 6 à 8 sprietjes bieslook
 - 1 klein bosje peterselie
 - 80 gr boter
 - 3 eieren
 - 40 cl verse room
 
KEUKENGEREI
- 1 hoge bakvorm - diameter 28 cm
 - 1 pan - diameter 30 cm
 - 1 inox kookpot
 - 1 glazen schaaltje
 - 1 glazen slakom
 - 1 grote pollepel
 - 1 penseel
 - 1 houten lepel
 




