Naar een vriend sturen
Delen op Facebook
Afdrukken
Lacanche

Nederlands I FRANÇAIS

bt01bebt02bebt03bebt04be

   Voorgerecht   Hoofdgerecht   Dessert

Se connecter

Sint-jacobsvruchten geparfumeerd met dille

btnretfl

Laat uw sint-jacobsschelpen door uw vishandelaar openen en reinigen.

  1. Spoel voorzichtig de vruchten en droog ze af.
  2. Snij ze door in de dikte
  3. Laat de boter smelten
  4. Bak de St.-Jacobsvruchten in boter op een hoog vuur (1 à 2 min aan elke kant).
    Giet de fumet erover
  5. Blus met witte wijn
  6. Zet het vuur op de kleine vlam.
    Voeg de garnalen toe.
  7. Voeg de dille en de room toe.
    Voeg een beetje zout en peper toe.
    Voor de afwerking kunt u 1 of 2 halve maantjes bladerdeeg toevoegen alvorens op te dienen.

INGREDIËNTEN 

  • 12 sint-jacobsvruchten
  • 100 gr gepelde garnalen
  • 40 gr boter
  • ½ glas witte wijn
  • 3 koffielepels schaaldierenfumet
  • 1 bosje dilleblaadjes
  • 3 lepels verse room
  • halve maantjes bladerdeeg (facultatief)

KEUKENGEREI 

  • 1 grote pan
  • 1 mes « tongfilets»
  • 1 glazen schaaltje
  • 1 kleine karaf
  • 1 klein, porseleinen potje
  • 1 vaatdoek