bt01bebt02bebt03bebt04be

Lacanche

Se connecter

Coq-au-vin

  1. Voor dit recept wordt een marinade gebruikt (duur: 12 uur).
  2. Laat de kip gedurende 12 uur in een kom met wijn, look en kruiden marineren.
  3. Bak de blokjes spek in de stoofpan en reserveer.
  4. Verwijder de stukken kip uit de marinade en droog lichtjes af.
  5. Bak ze in de stoofpan bruin in een beetje olie.
  6. Giet de gezeefde marinade over de kip. Voeg de spekblokjes toe. Controleer de smaak en laat gedurende 1 u 30 tot 2 u zachtjes stoven op de coup-de-feu plaat.
  7. Neem de stukjes kip en leg ze op een schaal.
    Houd ze warm in de oven op 70°
  8. Voor de bereiding van de saus, meng 1 soeplepel meel met 40 gr boter.
  9. Meng de boter en de marinade met een klopper en laat inkoken op de sudderplaat.
  10. Bak de champignons met boter in een braadpan op een hoog vuur.
  11. Leg de champignons op de kip. Giet de saus erover. Dien op.

INGREDIËNTEN 

  • 1 kip van 2,5 kg in stukken gesneden
  • 1 of 2 flessen rode Bourgogne
  • 1 goede snee halfgezouten spek in blokjes gesneden
  • 10 kleine uien
  • 1 soeplepel meel
  • 100 gr boter (40 gr voor de champignons en 60 gr voor de saus)
  • 500 gr champignons van Parijs
  • 1 bosje kruiden (tijm, laurier, peterselie)
  • 2 teentjes look
  • peper, zout en olie

KEUKENGEREI 

  • 1 pan
  • 1 gietijzeren kookpot
  • 1 grote glazen slakom
  • 1 puntzeef
  • 1 schuimspaan
  • 1 klopper
  • 1 vleesvork
  • 1 klein glazen schaaltje
  • 1 middelgrote pollepel
  • 1 serviesschotel