bt01bebt02bebt03bebt04be

Lacanche

Se connecter

Rundsfilet in broodkorst en ganzenlever

Rundsfilet in broodkorst en ganzenlever

Leg de rundsfilet op de braadslede. Leg stukjes boter erop. Verwarm de oven voor op 230°

  1. Zet de rundsfilet in de oven en laat hem halfgaar bakken (ongeveer 10 min op 230°).
  2. Neem de filet uit de oven, doe zout en peper erop en laat hem afkoelen tot hij lauw is. Blus de bakplaat en recupereer het sap.
  3. Bestrijk de filet met de ganzenlevermousse.
  4. Rol het bladerdeeg uit.
    LEG HET DAN OP DE LICHTJES INGEOLIEDE PATISSERIEPLAAT.
  5. VERWARM DE OVEN VOOR OP 230°
    Plaats de filet, zonder in het vlees te prikken, in het midden van het bladerdeeg en doe het dicht.
  6. VERSIER MET DE REST VAN DE PATE, BESTRIJK MET EIGEEL EN ZET 15 MIN IN DE OVEN (oven op 220°).

INGREDIËNTEN 

  • 1 kg rundsfilet zonder spek en keukengaren omwikkeld
  • 1 ganzenlevermousse
  • 500 gr bladerdeeg
  • 1 ei
  • 40 gr boter
  • peper en zout

KEUKENGEREI 

  • 1 deegrol
  • 1 bakplaat
  • 1 kleine glazen karaf
  • 1 soepel metalen spatel