bt01bebt02bebt03bebt04be

Lacanche

Se connecter

Zeebrasem à la Nicoise

Zeebrasem à la Nicoise

Verwijder de ingewanden van de vissen en ontschub ze. Leg ze op een goed geoliede braadslee.
Dompel de tomaten in kokend water en pel ze. Verwijder de zaadjes.

  1. Laat de wijn verdampen, eerst op een groot vuur, daarna 5 min. op de kleinste stand. Reserveer.
  2. Was de citroenen en droog ze af.
  3. Snij ze in gelijke schijfjes.
  4. Hak de tomaten grof.
  5. Verhit 2 soeplepels olie in een braadpan met dikke bodem en fruit hierin de gesnipperde sjalotten en de ui.
  6. Voeg de gehakte tomaten toe, de fijngestampte teentjes look, de suiker, het zout en de peper.
    Laat 10 à 15 minuten koken in de open braadpan.
  7. Leg in elke zeebrasem tijm en een schijfje citroen. Kruid met peper en zout.
  8. Verwarm de oven voor op 210°.
  9. Alvorens de vis in de oven te plaatsen, overgiet met de tomatenfondue, de visfumet en de witte wijn.
  10. Voeg de olijven toe en plaats in de oven.
  11. Draai na 15 minuten de zeebrasem voorzichtig om en laat nog 15 minuten braden (totale tijd: 30 min.).

INGREDIËNTEN 

  • 4 zeebrasems
  • 15 cl visfumet
  • 30 cl droge witte wijn
  • 1 kg tomaten
  • 1 ui
  • 1 handvol zwarte olijven
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 onbespoten citroenen
  • 6 soeplepels olijfolie
  • 1 koffieplepel poedersuiker
  • zout en peper

KEUKENGEREI 

  • 1 vetopvangschaal
  • 1 pan
  • 1 houten lepel
  • mes (tomaten et citroen)
  • 2 snijplanken
  • 1 glazen schaaltje
  • 1 lepel