SupportActualiteitContact

VOORGERECHTHoofdgerechtDessert

Mi-cuit van zalm met venkel en roze peper

Neem een kom met warm water.
Snij de filet in de lengte in twee stukken van ongeveer 6 cm lang.
Leg de stukken op een vel bakpapier.
Wrijf de vis op alle zijden in met de oestersaus, kruid met zout, roze peperbolletjes en venkelzaad.
Dompel de rijstbladeren (5 sec.) in het warm water om ze zacht te maken.
Rol ieder stuk gekruide vis in één of meerdere rijstbladeren. Het rolletje moet goed vast en gesloten zijn.
Rol daarna ieder stukje vis in een vel bakpapier, goed sluiten.
Plaats deze rolletjes gedurende ongeveer 1 u op een gastroplaat in de koelkast, de twee uur niet overschrijden.
Verwarm de lage temperatuur oven tussen 3 en 4 (80/90°).
Zet de plaat met de rolletjes gedurenden 30 à 40 min. in de lage temperatuur oven.
Controleer na 30 min. Doe het bakpapier lichtjes open,  de kleur van de zalm moet ongeveer dezelfde zijn als die van rauwe zalm, het centrum van de vis moet bijna rauw zijn. Verleng de gaartijd indien nodig.
Haal de plaat uit de oven en ontdoe de rolletjes van het bakpapier.
Snij de vis voorzichtig. Lauw opdienen, met of zonder de rijstbladeren en vergezeld van een kwarksausje met citroen en munt.

INGREDIËNTEN 

    •    500 g dikke zalmfilets
    •    20 g bruine suiker
    •    20 g oestersaus
    •    6 rijstbladeren
    •    10 g fleur de Sel
    •    5 g roze peper
    •    5 g venkelzaad

KEUKENGEREI 

    •    Bakpapier
    •    1 gastroplaat 3/3