
Laat uw sint-jacobsschelpen door uw vishandelaar openen en reinigen.
- Spoel voorzichtig de vruchten en droog ze af.
- Snij ze door in de dikte
- Laat de boter smelten
- Bak de St.-Jacobsvruchten in boter op een hoog vuur (1 à 2 min aan elke kant). 
 Giet de fumet erover
- Blus met witte wijn
- Zet het vuur op de kleine vlam. 
 Voeg de garnalen toe.
- Voeg de dille en de room toe.
 Voeg een beetje zout en peper toe.
 Voor de afwerking kunt u 1 of 2 halve maantjes bladerdeeg toevoegen alvorens op te dienen.


INGREDIËNTEN
- 12 sint-jacobsvruchten
- 100 gr gepelde garnalen
- 40 gr boter
- ½ glas witte wijn
- 3 koffielepels schaaldierenfumet
- 1 bosje dilleblaadjes
- 3 lepels verse room
- halve maantjes bladerdeeg (facultatief)
KEUKENGEREI
- 1 grote pan
- 1 mes « tongfilets»
- 1 glazen schaaltje
- 1 kleine karaf
- 1 klein, porseleinen potje
- 1 vaatdoek





