SupportActualiteitContact

Meer dan 100 jaar expertise

 

Eerst waren de oorspronkelijke producten voornamelijk eenvoudige voorwerpen in gietijzer, gemaakt in kleine hoeveelheden. Dankzij nieuwe uitrustingen kon men, vanaf het begin van de XIXde eeuw met het gietijzer van de tweede smelting, een grote hoeveelheid fabriceren en commercialiseren, zoals potten, keukengerei en verwarmingstoestellen. De eerste fornuizen, de eerste keukenovens voor particulieren en restaurants gefabriceerd in Lacanche waren ook de eerste in dit genre die in Frankrijk gemaakt werden.

In de jaren 1900 evolueerden kookapparaten naar meer verfijnde en elegante vormen dankzij het gebruik van staalplaat en gekleurd email. Sommige modellen worden op de dag van vandaag beschouwd als echte collectiestukken.

In de loop van de XXste eeuw worden fornuizen, en kooktoestellen geleidelijk ergonomischer en praktischer.  Zij werden geperfectioneerd door de toepassing van innovatieve verwarmings- en thermostatische regelingstechnieken.

De fornuizen van Lacanche zijn eenvoudig en robuust en worden regelmatig aangepast met nieuwe ontwikkelingen. Zij voldoen ook aan de eisen van talrijke internationale normen en aan de Europese voorschriften inzake veiligheid en energieprestaties.