SupportActualiteitContact

Een professionele knowhow

Rechtstreeks geïnspireerd op de professionele keukenuitrustingen gebruikt door chefkoks, spelen deze « Piano’s voor Gastronomen » van Lacanche de eerste viool in het luxe gamma en combineren gebruiksgemak en efficiëntie. Hun esthetiek is nu een referentie, en hun betrouwbaarheid en prestaties worden erkend als de kenmerkende kwaliteiten van het merk.

 

Een fabricatie met meesterhand geleid

Staal, inox, koper, messing, gietijzer, vele edele materialen worden gebruikt om de onderdelen en componenten van een Lacanche fornuis te vervaardigen. Deze materialen garanderen een grote betrouwbaarheid op lange termijn. De gekleurde geëmailleerde kleurenpanelen, die voor elke bestelling in een speciaal atelier worden vervaardigd, zorgen voor een kleurrijke, onveranderlijke en lichtgevende afwerking.
Het geheim van deze "thuis" productie blijft een goed behouden ambachtelijke knowhow. Lacanche maakt haar kookpiano’s per stuk en assembleert ze met de hand. Voor elke productiestap, plaatbewerking, lassen of polijsten, evenals voor de montage, vervangt niets de ervaring, het oog en de deskundige hand.

 

Een eco-verantwoordelijke fabricatie

Gemaakt van hoofdzakelijk metalen materialen en onderdelen, zijn de "piano’s voor gastronomen" voor meer dan 90% recycleerbaar.

Lacanche hecht veel belang aan de be-schikbaarheid van onderdelen en componenten in de tijd. Elk nieuw onderdeel dat een bestaand equivalent vervangt, is zo ontworpen dat het compatibel is met eerder vervaardigde modellen. Het is ook mogelijk, op verzoek en na validatie, de geëmailleerde afwerking van een fornuis te vervangen om bijvoorbeeld de kleur ervan te veranderen.

Lacanche respecteert de regels en principes van eco-design in de ontwikkeling van haar producten en innovaties en is lid van de vereniging "Eco-Systèmes".

 

 

De onvergelijkbare kleuren van het Lacanche email

De kwaliteit van het traditionele email, met zijn intense en heldere kleuren, is een specialiteit van het merk. Twee tot drie lagen en een hele hoge baktemperatuur (850°) zijn nodig om de 24 Lacanche nuances, kleurvast en onderhoudsvriendelijk te maken.