SupportActualiteitContact

Geschiedenis

 

 

De geschiedenis van het dorp hangt nauw samen met zijn metaalnijverheid die dateert vanuit de vroege middeleeuwen. In dit tijdperk werd er een smederij opgericht om het ijzererts te ontginnen dat daar, evenals water, in grote hoeveelheden aanwezig was.
In 1763 laat Jean-Baptiste Richard de Curtil er een « laagoven » oprichten.
Tijdens de Franse Revolutie en de daaropvolgende jaren bleef Jacques-Etienne Caumartin de smederij uitbaten en de ontwikkeling van de vestigingsplaats verzekeren. Er werden nieuwe investeringen gedaan om de kwaliteit van het geproduceerde gietijzer te verbeteren. De technieken werden geperfectioneerd en de productiecapaciteit van de smederij nam geleidelijk toe. Ferdinand Coste en zijn nakomelingen hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van de industriële activiteit in de 19e en 20e eeuw.
Terwijl Antonin Carême, Auguste Escoffier en hun leerlingen de Franse gastronomie beroemd maakten, werd de fabricatie van fornuizen en kooktoestellen de specialiteit van de Lacanche
Met respect voor haar verleden, is Lacanche een familiebedrijf, waar innovatie, kwaliteit, respect voor mens en milieu als essentiële principes beschouwd worden. Het is nog steeds op de oorspronkelijke locatie dat de "Piano’s voor Gastronomen" ontworpen en op bestelling gemaakt worden, en nu op de vijf continenten gewaardeerd worden.