bt01bebt02bebt03bebt04be

Lacanche

Se connecter

Professionele tips

Ovens

Het gebruik van de ovens is zeer belangrijk in de keuken. Zonder deze techniek is het doorbakken moeilijker. Brood of gebakjes zonder oven bakken is bijna onmogelijk. Ovens dienen ook voor het verdere braden of de afwerking van een recept want bepaalde gerechten worden eerst op het vuur aangebraden en dan verder afgewerkt in de oven om binnenin gaar te worden zonder uitdrogen of verbranden.  
Elke Lacanche-oven is verkrijgbaar in drie versies : gas, elektrische statisch of elektrisch warme lucht. Elke versie is geschikt voor alle soorten gerechten. Gas, elektriciteit … De energiekeuze is in overeenstemming met de keukengewoontes van elke persoon.  De één verkiest een gasoven voor het braadvlees, voor kip, voor pasteien of het bakken van vis. De ander kiest elektrisch voor de nauwkeurige regeling, meer aangepast aan gebak, alhoewel de elektrische oven ook zeer voldoet voor braadvlees.

De techniek die deze twee kookwijzen het meest benadert is zonder twijfel de warmeluchtoven. Behalve de snelle temperatuurstijging kan men met de warmeluchtoven op meerdere niveaus bakken. Lacanche gebruikt voor de warmeluchtoven het principe van convectie (aanzuigen van lucht, dan verspreiden via ronde verwarmingselementen rond de turbine).  
De Lacanche-ovens van grote capaciteit (65 liter) zijn verkrijgbaar in de multifunctionele elektrische versie. Met deze uitrusting kan volgens drie types gekookt worden: statisch, warmelucht en grill. Met de schakelaar op het bedieningspaneel kan men de kookwijze kiezen.
De wanden van de oven zijn bedekt met een versterkt en zuurbestendig email. De geëmailleerde platenrichels zijn voorzien voor drie niveaus. Ze zijn afneembaar en gemakkelijk in het onderhoud.

Temperatuurregeling
Het is aangeraden de Lacanche-oven eerst 10 à 15 minuten voor te verwarmen alvorens de gerechten erin te plaatsen (tijdens het voorverwarmen dient de thermostaat 20 à 30° hoger dan de aangeraden warmte  te worden ingesteld). Eerst de gerechten in de oven plaatsen, dan de thermostaat op de gewenste temperatuur regelen. Gedurende de baktijd de ovendeur zo weinig mogelijk openen.

Tips voor het gebruik
Het is belangrijk erop toe te zien de gerechten niet te dicht tegen de wanden te plaatsen om te felle warmtestraling aan de rand van het gerecht te vermijden.
Om vetspatten tijdens het bakken te vermijden is het aangeraden om kommen met een sterke warmte-inertie (aardewerk, geëmailleerde gietijzeren potten), met hoge randen, met afmetingen in verhouding tot het te braden stuk,  te gebruiken en rood vlees op de helft van de baktijd om te draaien en met citroensap te besprenkelen.

> Personaliseer uw Lacanche fornuis