SupportActualiteitContact

De kookplaat

 

Het bovenste gedeelte van de fornuizen wordt de kookplaat genoemd.

De kookplaten van Lacanche zijn vervaardigd uit verschillende stukken roestvrij staal, van verschillende dikte, gesneden, gebogen, geassembleerd, gelast en gepolijst. De hoeken van de verzonken of verhoogde vormen zijn afgerond. De kuip van de friteuse en de multikoker worden op de tafel gelast en vervolgens zorgvuldig gepolijst om een perfecte oppervlakte-afwerking te verkrijgen.

Dit precisiewerk, dat de echte knowhow van het merk is, maakt het mogelijk een kwaliteitsresultaat te verkrijgen, de nodige stevigheid voor intensief gebruik te garanderen en de duurzaamheid van dit essentiële onderdeel van het fornuis te verzekeren.

De gasbranders, elektrische kookzones, coup de feu plaat, multikoker, grills zijn verdeeld over een ruim, waterdicht oppervlak, waardoor deze verschillende functies op een goed doordachte manier kunnen worden ingedeeld en tegelijkertijd een groot gebruikscomfort bieden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk twee braadpannen met een diameter van 26 mm, achter elkaar geplaatst, gelijktijdig te gebruiken op een set van twee gasbranders.

De kookplaat is gemakkelijk te reinigen omdat de functionele elementen (roosters, branders, enz.) afneembaar zijn en afzonderlijk kunnen worden gereinigd. De roestvrij stalen oppervlakken kunnen eenvoudig worden gereinigd met een spons en een sopje. In geval van hardnekkige vlekken (verbrand vet) wordt aanbevolen een roestvrij stalen "spiraalvormige spons" te gebruiken. Om een schoon en homogeen oppervlak te verkrijgen, kunt u de reiniging voltooien met kleisteen, vervolgens afspoelen met helder water en afvegen met een microvezeldoek.

Voorzichtig!
Te agressieve schuursponsjes, detergenten en chloorhoudende producten kunnen roestvrij staal blijvend beschadigen. Zij mogen daarom niet worden gebruikt voor het reinigen van roestvrij stalen oppervlakken.