SupportActualiteitContact

De High-light zones

 

Het verwarmingsprincipe van de high-light zones bestaat uit een infrarood-weerstand die onder een glaskeramische plaat geplaatst wordt en die gebruikt wordt om het kookgerei te ondersteunen.

De verwarmingssnelheden variëren met een zekere inertie, maar met een beetje oefening leveren de high-light zones zeer goede resultaten. Op de high-light zones kan men alle soorten keukenmateriaal gebruiken, in tegenstelling tot inductiekookplaten, waarvoor het keukengerief met een ferritische basis vereist is.
Voor een goed kookrendement moet de bodem van het kookgerief, zoals de geëmailleerde gietijzeren braadpan, koekenpan of braadslede, vlak zijn, zodat een gelijkmatig contact met de warmtebron mogelijk is.

Onderhoud
Vitrokeramische kookplaten kunnen gemakkelijk gereinigd worden met een huishoudelijk ontvettingsmiddel, witte azijn of natriumbicarbonaat gemengd met een beetje water en enkele minuten laten inwerken. Het gebruik van een schraper is soms noodzakelijk om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Voorzichtig!
Zorg ervoor dat de vitrokeramische zones niet in aanraking komen met suiker of suikerhoudende bereidingen, zoals jam. Bij verhitting verandert suiker in karamel en raakt dit permanent verankerd in het vitrokeramisch gedeelte.