SupportActualiteitContact

De gasbranders

 

De gasbranders, die gewaardeerd worden voor hun prestaties en gebruiksgemak, hebben steeds de voorkeur van chefkoks weggedragen. De voordelen zijn talrijk: ze kunnen worden gebruikt met alle soorten pannen, u kunt in één oogopslag de kracht van de vlam beoordelen, en ze kunnen aangepast worden aan de grootte van het kookgerei en de evolutie van het kookproces.

De branders bestaan uit twee uitneembare onderdelen. De branderhuls in aluminium-gietijzer is de basis en de messing branderdeksel is het bovenste deel. Ze zijn afneembaar en kunnen gemakkelijk worden verwijderd om de kooktafel te reinigen.

De geëmailleerde gietijzeren steunroosters zijn bijzonder robuust. Zij ondersteunen het gebruikelijke kookgerei, potten, pannen, gietijzeren stoofpannen, evenals specifiek voorgestelde toebehoren (vlakke  en geribde platen, woksteun).

Temperatuurregeling en warmteprestaties
De Lacanche kookplaten zijn uitgerust met gasbranders van verschillende vermogens (van 1,5 tot 5 kW). Ze zijn speciaal ontwikkeld door Lacanche en maken een groot verschil in de manier waarop u kookt, want hun prestaties zijn werkelijk uitzonderlijk. Deze branders met autogestabiliseerde vlam kunnen op een heel laag pitje worden gedraaid voor het sudderen en op een hoge pit om snel aan te braden. Zij zijn uitgerust met een elektrische ontsteking en een veiligheid door thermokoppel. Dankzij de doordachte indeling kunnen grote gietijzeren pannen, potten en steelpannen met een diameter tot 40 cm boven de 5 kW-brander gebruikt worden. De zijdelingse optie met twee branders maakt het mogelijk gelijktijdig twee potten, pannen of keukengerei met een diameter van 26 cm te gebruiken.

Reinigen van de messing branderdeksels
De branderdeksels kunnen schoongemaakt worden met een licht schuursponsje, zeep of kleisteen (pierre d’argile). Het is ook mogelijk de branderdeksels in een mengsel van water en witte azijn te laten weken dat gedurende ongeveer twintig minuten aan de kook wordt gebracht. Na afkoeling kunnen ze vervolgens worden verwijderd en met een schuursponsje opgewreven worden.
Lacanche biedt als toebehoren geëmailleerde branderdoppen aan die rechtstreeks op de messing branderdeksels worden geplaatst, om ze te beschermen tegen spatten tijdens het gebruik.

Reinigen van de branderhulzen
De branderhuizen (onderste afneembare deel van de brander) in aluminium gietijzer kunnen in de afwasmachine worden afgewassen. Indien nodig kan het oppervlak worden gepolijst met een licht schurend schuursponsje of een spons van roestvrij staal.
Reinigen van de roosters
De geëmailleerde gietijzeren steunroosters zijn afneembaar en kunnen in de vaatwasser worden gewassen.