SupportActualiteitContact

De inductiezones

 

Inductie is de nieuwste ontwikkeling die toegepast wordt als verwarmingsoplossing voor kooktoestellen. Deze zeer efficiënte technologie maakt gebruik van het elektromagnetische velden. Daarom heeft men keukengerei met een bodem die een ferritische bodem nodig. De inductoren, verbonden aan een elektrische generator, worden onder een een vitrokeramische blad waarop het keukengerei staat, geplaatst.

Inductie heeft vele voordelen. Hiermee kunnen de kooktemperaturen zeer nauwkeurig worden gere-geld. Het energierendement is ook zeer hoog omdat enkel het deel dat in aanraking komt met de kookpot verwarmt. Met andere woorden, het grootste deel van de verbruikte energie wordt naar het kookgerei geleid en het oppervlak buiten het geactiveerde deel blijft koel. Bij het koken komen gemorste vloeistof en spatten dus niet in contact met de warmte, wat het schoonmaken vergemakkelijkt.

De Lacanche inductiekookplaten zijn verkrijgbaar met combinaties van verschillende vermogensniveaus in het midden van de kookplaat en als optie aan de zijkant. 

Snelle en eenvoudige regeling van verwarmingsniveaus
Met de draaiknoppen op het voorpaneel kunnen de verwarmingsniveaus snel en gemakkelijk worden ingesteld. De vermogensniveaus kunnen onmiddellijk worden afgelezen via de LED-displays onder de vitrokeramische kookplaat.