SupportActualiteitContact

De coup de feu plaat

 

De Lacanche coup de feu plaat is een gietijzeren plaat, die traditioneel het centrale deel van het kookoppervlak van de door chefkoks gebruikte fornuizen vormt. Op het grote oppervlak kunnen meerdere potten en pannen worden geplaatst. Wanneer het niet in gebruik is, wordt het ook gebruikt als dienblad. Voorheen gemaakt van ruw gietijzer, biedt Lacanche nu geëmailleerd gietijzer aan voor een gemakkelijker onderhoud.

Het kookprincipe
Dankzij het gietijzer, dat de warmte gelijkmatig over het hele oppervlak accumuleert en vasthoudt, kunnen bereidingen, afhankelijk van de temperatuur, worden dichtgeschroeid, half dichtgeschroeid of warm gehouden. Door te zorgen voor een gelijkmatige temperatuurgradiënt over het gehele oppervlak, kunt u het kook- of sudderproces aanpassen aan de gewenste temperatuur. Het gebruik van de kookplaat is dus ideaal voor het langdurig garen van gestoofde recepten.
Voor sudderen en stoven wordt echter aanbevolen de verwarmingsstand op laag of middelhoog in te stellen, afhankelijk van de verwachte kooktijd, aangezien de inertie van gietijzer hoog is en de oppervlaktetemperatuur niet onmiddellijk kan worden verlaagd.
Voor koken in direct contact met de vlam kan de 5 kW brander worden gebruikt als een traditioneel vuur na het verwijderen van het centrale gedeelte van de plaat.
Deze coup de feu plaat wordt aangeboden met de "Tradition" kookplaten voor alle Lacanche kooktoestellen.
Een roestvrijstalen deksel met dezelfde afmetingen als de plaat is als toebehoren verkrijgbaar.